Megszólalt Marcel Ciolacu is: Orbán Viktor tusványosi kijelentései mindenki számára sértőek

Mindenki számára sértőnek nevezte Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke Orbán Viktor magyar miniszterelnök tusványosi kijelentéseit.

„Lesz egy beszélgetésünk a koalícióban. A kijelentés mindenki számára sértő volt. Nem kimondottan a románokkal szemben volt sértő. Jobban szerettem volna, ha nem Románia területén hangzik el, de ha a Himaláján jelentette volna ki, akkor is ugyanolyan hatása lenne, mert politikusról van szó” – mondta Ciolacu egy sajtótájékoztatón, amelyen az újságírók Orbán Viktor tusványosi beszédére reagáltatták a pártelnököt.

Fotó: Agerpres

A PSD elnökét a magyar miniszterelnöknek azokra a kijelentéseire is reagáltatták, melyek szerint az Ukrajnában dúló háború kirobbanásában a NATO-nak és az Európai Uniónak is része van. Ciolacu ezeket „súlyosnak”, „minősíthetetlennek” nevezte, amit szerinte tetéz, hogy ezek a kijelentések Románia területén hangzottak el.

Arra a kérdésre, hogy beszélt-e erről a kérdésről Kelemen Hunorral, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnökével, a PSD vezetője nemleges választ adott. „Nem beszéltem. Azt vártam, hogy Kelemen Hunor személyesen reagáljon valamit, rögtön a kijelentések elhangzása után” – felelte Ciolacu.

Kapcsolódók

Kimaradt?