Megszavazta cikkelyenként a parlament plénuma a költségvetési törvény tervezetét

Megszavazta hétfő este cikkelyenként a parlament plénuma a költségvetési törvény tervezetét. A vita a továbbiakban a mellékletekről folyt, amely tartalmazza a fő-hitelutalványozók (minisztériumok, hatóságok, ügynökségek és más intézmények) - költségvetését is.

Egyetlen módosító indítványt sem fogadtak el, a tervezetet a kormány által beterjesztett formában szavazták meg. Az ülést hajnali 2 órakor berekesztették, a vitát kedden folytatják a honatyák.

A 45-ös cikkely vitájánál Gabriela Firea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) szenátora azt javasolta, hogy duplázzák meg a gyermeknevelési támogatást, és bejátszott egy 2019-es felvételt, amikor a PSD által összeállított költségvetés vitáján Raluca Turcan és Robert Sighiartău liberális képviselők a gyermekpénz megduplázása mellett érveltek.

A PSD javaslatát 183 támogató és 227 ellenszavazattal elutasították. Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke azzal vádolta az ülésvezető Ludovic Orban házelnököt, hogy nem tartotta be a vonatkozó szabályzatot.

(Címlapfotó: Agerpres)

Kapcsolódók

Kimaradt?