banner_Lby144CD_KUK_12_maszol-970_250.jpg
banner_JLt9ZURq_KUK_12_maszol-300_250.jpg

Megmart a vipera egy embert a Királykő-hegységben

Még időben beértek vele a kórházba és megfelelő ellátást kapott az a férfi, akit vasárnap késő délután megmart egy vipera a Királykő-hegységben. A Brassó megyei Zernyesten (Zărneşti) működő hegyimentőbázis munkatársa hozta a le a férfit a hegyről – tájékoztat a Brassó Megyei Hegyimentőszolgálat.

Közleményükben úgy fogalmaznak, hogy talán sokaknak nehéz elhinni, hogy ebben az időszakban viperatámadás történik, de ez az eset is azt mutatja, hogy semmi sem lehetetlen, még akkor sem, ha a jelzett helyszínen még egy vékony hóréteg is lerakódott.

Közzétette: Serviciul Public Județean Salvamont Brașov – 2021. december 5., vasárnap

A kiránduló férfi, miután megmarta a vipera, a 112-es sürgősségi számon kért segítséget, és egy közelben lévő, éppen edzést tartó hegyimentő sietett oda hozzá, aki a közlemény szerint rekordidő alatt levitte a megmart túrázót a hegyről a zernyesti hegyimentőbázisig, miközben egy kígyómarásokra szakosodott sürgősségi orvossal telefonon tartották a kapcsolatot.

A kígyómarás után kevesebb mint két órával a rohammentő szolgálat át is vette az áldozatot és először a zernyesti kórházba, onnan pedig a Brassói Megyei Sürgősségi Kórházba szállították. Állapota stabil.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_xODnunXR_NYAR ON F300x250 px.jpg

Kimaradt?