banner_Lby144CD_KUK_12_maszol-970_250.jpg
banner_JLt9ZURq_KUK_12_maszol-300_250.jpg

A Rozsda-szakadékba zuhant kutyát kellett felhozniuk a hegyimentőknek

A Bihar megyei Barlangi- és Hegyimentő Szolgálat a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy vasárnap csöppet sem megszokott helyzetben kellett helytállniuk. Egy kutyát kellett kiementeniük a Bihar-hegység egyik legszebb, de ugyanakkor legveszélyesebb kanyonjából. 

Egy fiatal debreceni pár túrázni érkezett az Erdélyi-szigethegységnek a Bihar-hágó körüli részére, ahonnan az egyébként káprázatos szépségű Rozsda-szakadékhoz másztak fel.

Magukkal vitték házi kedvencüket is, kutyájukat azonban az erdőben szabadon engedték, és amikor megérkeztek a szakadékhoz, a négylábú szaladgálás közben képtelen volt idejében megállni és lezuhant a szakadékba, ahol mintegy ötven métert csúszott lefelé a porózus talajon, mígnem egy párkányon meg nem akadt. 

A hegyimentők több mint egy órán át tartó mentőakció keretében hozták a felszínre a pórul járt négylábút. A mentők kötelekkel biztosítva ereszkedtek le a szakadékba, a kutyát egy hátizsákba tuszkolták és úgy hozták fel a szakadék szélére, gazdijához.

A mentőszolgálat ez alkalommal is figyelmeztetnek mindenkit, hogy akik túrázáskor magukkal hozzák kutyáikat, kötelesek pórázon vezetni az állat és a többi turista testi épsége érdekében.

Kapcsolódók

banner_xODnunXR_NYAR ON F300x250 px.jpg

Kimaradt?