Meghalt három influenzavírussal diagnosztizált beteg a nagyszebeni megyei kórházban

Fotó: AgerpresAz elmúlt hét végén három influenzavírussal diagnosztizált, de más betegségekben is szenvedő páciens halt meg a nagyszebeni megyei sürgősségi kórházban - közölte kedden a Szeben megyei közegészségügyi igazgatóság ügyvezető igazgatója, Horaţiu Cojocaru.

A három beteg egyike egy 80 éves Brassó megyei nő, aki krónikus szív-, tüdő és májbetegségben szenvedett és túlsúlyos volt. Meghalt egy 75 éves Szeben megyei páciens is, aki tüdőrákban, krónikus légzési elégtelenségben, vírusos tüdőgyulladásban szenvedett, mindemellett cukorbeteg és túlsúlyos volt. A harmadik áldozat egy szintén Szeben megyei, 65 éves férfi, akinek az elhízás mellett krónikus szív-, máj- és tüdőbántalmai voltak.

Mindhárom beteget az A típusú influenzával diagnosztizálták. Első lépésként a fertőző betegségek kórházába, majd az intenzív terápiára utalták be őket, de nem sikerült megmenteni az életüket.

A közegészségügyi igazgatóság kéri az embereket, hogy lehetőség szerint kerüljék a zsúfolt helyeket, viseljenek maszkot, gyakran mossanak kezet, és szellőztessék minől többször azokat a helyiségeket, ahol több ember tartózkodik. Aki légúti fertőzés tüneteit észleli magán, azt arra kérik, hogy forduljon a családorvoshoz, ne menjen közösségbe, és ha állapota rohamosan romlik, azonnal menjen a sürgősségre.

Kapcsolódók

Kimaradt?