Felkészültek az influenzajárvány megfékezésére az oktatási intézmények Maros megyében

A védőmaszk viselése az iskolákban a járvány ideje alatt az ajánlott intézkedések közé tartozik.

A Maros Megyei Tanfelügyelőség megkezdte az Egészségügyi Minisztérium által az influenza és más légúti fertőzések megelőzését célzó intézkedésekről szóló információk terjesztését. Erre a hétfői iskola újrakezdés előtt volt szükség, hogy tudjanak felkészülni az oktatási intézmények. A járványügyi riadó elrendelésével a megyei tanfelügyelőségek illetékesei utasították az iskolaigazgatókat, hogy adjanak tanácsokat a szülőknek, hogyan ismerjék fel az ilyen típusú betegségek tüneteit, hogy küldjék-e gyermekeiket iskolába vagy sem fertőzés esetén.Fotó: Pixabay

Sabin Pășcan, a Maros Megyei Tanfelügyelőség vezetője szerint ez csak egy a vírusok terjedésének megakadályozásához szükséges lépések közül. Az oktatási intézményeknek más kötelezettségeik is vannak, többek között naponta el kell végezni az oktatási intézményekben az ellenőrzéseket – hangsúlyozta Pășcan.

„Az egyik ajánlott intézkedés közé tartozik a védőmaszk viselése mind a tanárok, mind a bizonyos tüneteket mutató tanulók számára. A szülőket tájékoztatni kell a tanulóknál előforduló tünetekről, hogy tudják, ne hozzák beteg gyermekeiket az iskolába; az oktatási intézményeket el kell látni kéz- és felületfertőtlenítő anyagokkal és védőmaszkokkal; az osztálytermeket rendszeresen szellőztetni kell; a tanulóknak köhögés vagy tüsszentés esetén eldobható zsebkendőt kell maguknál tartaniuk” - sorolta a szükséges lépéseket Sabin Pășcan.

Hozzátette, az iskolákban a munkának normálisan kell folytatódnia, mivel jelenleg nincs ok arra, hogy a tanítást felfüggesszék vagy ne kezdjék meg. Ha különleges helyzetek merülnek fel, amikor a légúti fertőzések száma ugrásszerűen megnő, a megfelelő intézkedésekről a Maros Megyei Közegészségügyi Igazgatósággal folytatott konzultációt követően eseti alapon fognak dönteni - hangsúlyozta az intézményvezető.

Kapcsolódók

Kimaradt?