Marcel Boloș szerint megadóztathatják a különnyugdíjakat

Megadóztathatja a speciális nyugdíjakat a kormány – mondta Marcel Boloș a ProTV-nek adott interjúban. Az európai beruházásokért és projektekért felelős miniszter szerint ez morális kérdés lenne azokkal szemben, akik egy életen át dolgoztak és a befizetett hozzájárulásaik alapján kapják a járandóságukat.

„Ne felejtsük el azt sem, hogy sokáig lehetőség volt feltornászni a különnyugdíjak összegét. Most ezt helyre lehetne hozni. Ez lenne a természetes és morális lépés azokkal szemben, akik egy életen át fizették a nyugdíjhozzájárulást” – mondta a tárcavezető. Emlékeztett arra, hogy a különnyugdíjakat csak részben fedezi a hozzájárulási alap, az összeg nagy részét az állami költségvetésből egészítik ki.

Forrás: Marcel Boloș Facebook-oldala

A Világbank jelentésében arra kérte a kormányt, hogy az csökkentse a különnyugdíjakkal járó kiadásait, és egyben a speciális nyugdíjak progresszív megadóztatását is javasolta. Boloș megjegyezte: ez nem az általa vezetett tárca hatásköre, Románia kormányának, illetve a parlementnek kell erről döntenie. „Elképzelhető, hogy az állami költségvetésből fizetett hozzájárulásra progresszív adózást vetnek majd ki, de azt még nem tudni, hogy milyen formában” – tette hozzá.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?