banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Speciális nyugdíjak: az RMDSZ valamennyi külön kategória megadóztatását szorgalmazza

Szemfényvesztőnek nevezte, és nem szavazta meg a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) törvénykezdeményezését a különnyugdíjak egy részének megadóztatásáról az RMDSZ – írta közleményében Hegedüs Csilla, a szövetség ügyvezető alelnöke és sajtószóvivője.

Hegedüs szerint az USR törvénytervezete, amelyet szerdán elutasított a szenátus (de a döntő szót a képviselőház mondja majd ki), csak álmegoldás, mert csupán a speciális nyugdíjban részesülők 4 százalékát érintette volna. „A katonákra, bírákra, ügyészekre, akik a különnyugdíjak 96 százalékát kapják, nem vonatkozott az USR törvénykezdeményezése, így alapvetően nem megoldást javasoltak, hanem csak politikai tőkét akartak kovácsolni maguknak” – fogalmazott a szóvivő.

Hegedüs Csilla emlékeztetett: az RMDSZ saját jogszabály-tervezetet dolgozott ki, amely szerint minden különnyugdíjat 90 százalékkal kell megadóztatni, és ez minden speciális nyugdíjban részesülő kategóriára vonatkozik, így „az RMDSZ csak olyan törvénykezdeményezést támogat, amely nem álmegoldásokat javasol, hanem tényleg megoldja a különnyugdíjak problémáját”.

(Nyitókép forrása: Hegedüs Csilla Facebook-oldala)

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?