Már csak néhány nap, és Kolozsvártól Marosvásárhelyig autópályán suhanhatunk

A Maroskece (Chețani) és Aranyosgyéres (Câmpia Turzii) közötti autópályaszakasz építői nagy erőkkel dolgoznak azon, hogy december elején, esetleg még a román nemzeti ünnepen átadják a szakaszt. Nem mellesleg idén ősszel az észak-erdélyi autópálya (A3) ezen szakaszának építése haladt a legjobban az országban.

Fotók: Pro Infrastructura Egyesület

A Pro Infrastruktúra Egyesület szerint a Strabag és a Geiger építők minden megtettek és maximális esélyük van arra, hogy kilenc hónappal a tervezett határidő előtt befejezzék az épülő autópályaszakaszt. A kivitelezők a Maroskece és Aranyosgyéres közötti 15,7 kilométeres autópályaszakasz (A3) utolsó simításaira összpontosítanak, hogy a forgalom minél hamarabb megindulhasson.

Az észak-erdélyi autópálya (A3) még épülő szakaszát december elején adhatják át a forgalomnak - közölték a CNAIR képviselői. A Pro Infrastruktúra Egyesület (API) szerint arra törekednek, hogy december 1-jén, a nemzeti ünnepen megnyissák a forgalmat ezen a szakaszon is.

A hiányzó rész megnyitásával egy álom válik valóra: autópályán lehet majd közlekedni Kolozsvár és Marosvásárhely között, ezzel jelentősen csökken a menetidő.

A Maroskece és Aranyosgyéres között alig tizenhat kilométeres szakasz megvalósítási szerződését 2022. október 26-án írták alá, az építési engedélyt ugyanazon év november 21-én adták ki, 3 hónapos tervezési és 18 hónapos kivitelezési időt írtak elő. Ennek megfelelően a befejezést eredetileg 2024 augusztusára datálták, de mint látszik, a munkálatokat mintegy 9 hónappal határidő előtt befejezhetik a kivitelezők. 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?