Lucian Bode lesz a PNL kampányfőnöke az EP-választásokon

Összeállt a Nemzeti Liberális Párt (PNL) európai parlamenti választásokat előkészítő kampánystábja - jelentette be hétfőn Ionuţ Stroe.

A PNL szóvivője a párt országos politikai bürójának hétfői ülése után a sajtónak elmondta, hogy a központi kampánystáb a következő személyekből áll majd: Lucian Bode (kampányfőnök), valamint Rareş Bogdan, Dan Motreanu, Gheorghe Flutur, Iulian Dumitrescu, Emil Boc, Vasile Blaga, Ilie Bolojan, Ion Dumitrel és Hubert Thuma.

Fotó: Agerpres

A kampánystáb tagjai dolgozzák ki a párt cselekvési tervét és stratégiáját az EP-választásokra. A testület ügyvezető titkára Remus Borza lesz - közölte még a szóvivő.

A plágiumügy

Lucian Bode korábbi belügyminiszter politikai szerepvállalása mellett plágiumügyével került a figyelem középpontjába, mert doktori dolgozatában olyan szövegrészeket találtak, amelyek már tulajdonát képezik, Bode pedig elmulasztotta a megfelelő hivatkozások alkalmazását, ezáltal sajátjaként tüntetett fel olyan tudományos szöveget, amelyet nem ő írt.

Amint a Maszolon megírtuk, súlyos etikai vétségeket és az esetek többségében a plágium tényét állapította meg a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem független szakértőkkel kiegészített vizsgálóbizottsága a Lucian Bode belügyminiszter 2018-ban megvédett doktori dolgozatáról. A szerdán közzétett közleményben a BBTE közli, mivel súlyosan sérült a doktori dolgozatok elkészítésére vonatkozó szakmai-etikai szabályrendszer, indítványozzák a belügyi tárcavezető dolgozata alapján megjelent könyv visszavonását is, az ügyet pedig az Egyetemi Címeket és Okleveleket Tanúsító Országos Tanácshoz (CNATDCU) továbbítják a következő törvényes lépések megtétele érdekében.

A Babeș-Bolyai Tudományegyetem etikai bizottsága megvizsgálta Lucian Bode belügyminiszter doktori disszertációját, és arra a következtetésre jutott, hogy „a plágium gyanúja többnyire beigazolódott”, és „a feltárt etikai hiányosságok elég jelentősek ahhoz, hogy megállapítható legyen: a disszertáció »mélyen hibás«” – olvasható a BBTE közleményében. Az Etikai Bizottság ugyanakkor felszólította Bodét, hogy javítsa ki a dolgozatát és vonja vissza az ennek alapján kiadott könyvet.

Később az Országos Etikai Tanács azt az ítéletet hozta, hogy Lucian Bode nem plagizált a doktori disszertációjában.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?