Nem törődik bele a plágiumvádba a belügyminiszter

Lucian Bode belügyminiszter megfellebbezte a Szilágy Megyei Törvényszék január 17-i ítéletét, amellyel a bírák megalapozatlanként elutasították azt a kérését, hogy függesszék fel a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetemnek (BBTE) a doktori disszertációja felülvizsgálatára vonatkozó határozatát.

Lucian Bode belügyminiszter | Fotó: AgerpresA fellebbezést csütörtökön regisztrálták a Szilágy Megyei Törvényszék honlapján. A BBTE még 2022. november 24-én bejelentette, hogy a sajtóban megjelent újabb plágiumgyanúk miatt ismét megvizsgálja Lucian Bode belügyminiszter doktori dolgozatát. Az egyetem közleménye szerint az etikai bizottság megállapította, hogy a belügyminiszter doktori dolgozatával kapcsolatos plágiumvádak többsége megalapozott.

Az intézmény közölte azt is, hogy nem áll módjában szankciókban részesíteni az egyetemi közösségen kívüli személyeket, ezért az etikai bizottság felszólította Lucian Bodét, hogy javítsa ki a dolgozatát és vonja vissza a disszertáció alapján kiadott könyvet.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?