FRISSÍTVE – Lesz pénz a decemberi nyugdíjakra a munkaügyi és a pénzügyminiszter szerint

FRISSÍTVE: Nem lesz gond a nyugdíjak kifizetésével decemberben – nyilatkozta mandátuma pénteki átvételekor Marius Budăi munkaügyi és társadalmi szolidaritásért felelős miniszter. Ezt megerősítette Adrian Câciu pénzügyminiszter is.

Marius Budăi munkaügyi miniszter | Fotó: AgerpresA szociáldemokrata párti (PSD) tárcavezető elmondta: a költségvetés-kiigazításkor kiutalt összeg elég lesz a decemberi nyugdíjak maradéktalan átutalásához.

„A pénz pontosan oda fog kerülni, ahol a legnagyobb szükség van rá a decemberi hónap szerencsés lezárásához, és itt a nyugdíjak kifizetésére és a gyereknevelési pótlékok egy részére gondolok. A mai költségvetés-kiigazítással pótolunk minden 2021-es kiesést, nem lesz gond, ezzel a kiigazítással gyakorlatilag le tudjuk zárni az évet” – mondta a munkaügyi miniszter.

Nem lesznek fennakadások a közalkalmazotti bérek és a nyugdíjak év végéig esedékes kifizetésével – erősítette meg pénteken a Facebook-oldalán a pénzügyminiszter is.

Adrian Câciu emlékeztetett arra, hogy pénteki ülésén a kormány elfogadja az idei második költségvetés-kiigazítást, így lesz pénz a különböző juttatásokra, a koronavírus-járvány elleni küzdelemre és az állami intézmények működtetésére.

A pénzügyminiszter a további sürgős teendői között említette a jövő évi költségvetés tervezetének kidolgozását, az országos helyreállítási tervbe foglalt beruházásokra szánt uniós pénzek lehívását, az üzleti szféra és a szakszervezetek konzultálását. Câciu bejegyzésében hangsúlyozta, a kormány nem tervezi újabb adók bevezetését, és az adórendszert úgy kívánja átalakítani, hogy kedvezzen az anyagilag kiszolgáltatott rétegeknek.

banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?