Közéleti portál indult Marosvásárhelyen Vásárhely.ma néven

Vásárhely.ma néven indult polgári beállítottságú közéleti portál pénteken az erdélyi Marosvásárhelyen - közölte az MTI-vel Szucher Ervin felelős szerkesztő.

A kezdeményezők szerint „a Vásárhely.ma a város és kistérsége egyik legfontosabb véleményformáló fórumává szeretné kinőni magát, amely befolyásolni képes a közéletet”. A magát polgári beállítottságúként meghatározó portál péntek óta érhető el a világhálón – közölte Szucher Ervin felelős szerkesztő. Kiadója a magyar érdekeltségű Kreatív PS Kft., melynek ügyvezetője Kali István, de idővel az újságírók is részvényesek lesznek.

Képernyőmentés

Az alapcsapatot egyelőre három újságíró – Szucher Ervin, Antal Erika és Farczádi Attila – alkotja, mindhárman tapasztalt újságírók. A portálon ugyanakkor neves marosvásárhelyi publicisták - Sebestyén Spielmann Mihály, Bölöni Domokos, Ötvös József, Bögözi Attila – is jelentetnek meg véleményanyagokat.

„Nem szállunk be a hírversenybe, mert három emberrel nem lehet hírversenyt nyerni” – jelentette ki az MTI-nek Szucher Ervin, aki szerint a több munkát igénylő újságírói műfajokat – riport, interjú, ankét, háttér – részesítik előnyben.

Arra is nagy hangsúlyt fektetnek, hogy összegyűjtsék és bemutassák a város és térsége kulturális eseményeit – tette hozzá. Elmondta: a Népújság napilap online kiadása mellett a városban működő magyar portálok alkalomszerűen frissülnek, ezt az űrt is be szeretné tölteni a Vásárhely.ma.

Szucher Ervin szerint szívesebben gondolkodtak volna nyomtatott kiadványban, de sok pénzbe kerül az előállítás, így a portál mellett döntöttek. Beköszönő vezércikkében úgy fogalmaz, „ha a sors nekünk az erdélyi nyomtatott sajtó végnapjait juttatta, két teendőnk marad: szurkolni a megmaradt újságoknak és haladni a korral”.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?