FRISSÍTVE - Kigyulladt egy raktárépület Marosvásárhelyen – A lakosságot Ro-Alert üzenetben figyelmeztették  

Tűz ütött ki vasárnap egy marosvásárhelyi raktárépületnél, ahol elektromos berendezéseket, autókat és műtrágyát tárolnak. A szomszédos megyékből küldött egységek is segítenek a marosvásárhelyi tűzoltóknak a Maros utcai tűz eloltásában – közölte a katasztrófavédelem (ISU). A lakosságnak figyelmeztető üzenetet küldtek a RO-ALERT rendszeren. FRISSÍTÉS: A tüzet sikeresen eloltották.

A Maros megyei Horea katasztrófavédelmi felügyelőség tájékoztatása szerint egy Maros (Mureşului) utcai raktárépületnél csaptak fel a lángok, és több mint ezer négyzetméteres felületen terjedtek el.

A tűzoltók dolgoznak a lángok eloltásán, és közben próbálják kiüríteni a raktárépületet, amelyben az első információk szerint elektromos berendezéseket, autókat és műtrágyát tároltak.

A Horea katasztrófavédelmi felügyelőség tájékoztatása szerint mintegy ezer négyzetméteren, nagy füsttel ég az épület.

Fotó forrása: Koronka Gábor László olvasónktól

A helyi készenléti erők hét tűzoltó autóval, egy létrás kocsival, egy műszaki mentésre alkalmas járművel és két rohammentős egységgel vonultak ki a helyszínre. Munkájukat önkéntes tűzoltók segítik, és érkezett egy-egy tűzoltó egység a Kolozs, a Szeben, a Beszterce-Naszód és a Hargita megyei katasztrófavédelemtől is.

A lakosságnak figyelmeztető üzenetet küldtek a RO-ALERT rendszeren.

A Maros utcai raktárépületben vasárnap délután csaptak fel a lángok. Az első információk szerint elektromos berendezéseket, autókat és műtrágyát tároltak a helyiségekben.

Soós Zoltán, Marosvásárhely polgármestere Facebook-üzenetében közölte, hogy a katasztrófavédelmi felügyelőség gyors beavatkozásával a tüzet sikerült lokalizálni, így megakadályozva annak terjedését és erősödését. A tűzoltók továbbra is megfigyelés alatt tartják a területet, amíg a tüzet teljesen el nem oltják.

Az Agerpres hírügynöskég közölte, egyebek mellett 15 tonna NPK műtrágyát hordtak ki a csarnokokból. A Maros megyei Horea katasztrófavédelmi felügyelőség tájékoztatása szerint 1500 négyzetméteres felületen pusztítottak a lángok a Maros utcai raktárépületnél, de sikerült lokalizálni a tüzet. Jelenleg a parázsló gócok felkutatása és oltása zajlik. Közben kihordták a csarnokokból az ott tárolt anyagok egy részét, egyebek mellett 15 tonna NPK műtrágyát.

Összesen hetven katonai tűzoltó dolgozott a helyszínen 18 járművel, a helyi egységeknek Hargita, Szeben, Kolozs és Beszterce-Naszód megyei kollégáik segítettek.

A Maros utcai raktárépületben vasárnap 13 óra körül csaptak fel a lángok. Az első információk szerint elektromos berendezéseket, autókat és műtrágyát tároltak a helyiségekben.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?

banner_c9R6XLX8_banner_uAfkoMzW_ScrolloverAds_2023-02-28-zs_1920x1100.jpg
banner_mPvSBO0F_banner_8CGaT4FL_ScrolloverAds_2023-02-28-zs_580x1100.jpg