Közel 50 kilométeres bicikliutat építenek Háromszéken

Sepsi Tracknek nevezett bicikliutat építenek Háromszéken, amely Sepsibükszádot köti össze Réttyel és áthalad Mikóújfalun, Málnáson, Málnásfürdőn, Bodokon, Gidófalván és Sepsiszentgyörgyön, jelentette be sajtótájékoztatón Jakab Barna.

A Kovászna megyei önkormányzat alelnöke arról számolt be, hogy a csütörtöki tanácsülésen jóváhagyták a beruházás tervezését, amelynek becsült költségvetése 450 ezer lej. Az elképzelés szerint az önálló, 46,2 kilométer hosszú kerékpárút mindkét irányban 3 méter széles és szegélykövezett lesz, és pályázati pénzből valósítanák meg. 

Jakab Barna, a megyei tanács alelnöke és Tamás Sándor elnök | Fotó: Facebook

Jakab Barna emlékeztetett, hogy Kovászna Megye Tanácsa a Kézdiszentlélek és Lemhény közti út felújításával párhuzamosan a két település között egy 20 kilométer hosszú bicikliutat épít, újabban pedig egy Hargita megye határától, Bükszád településtől induló és a Rétyi-nyírig vezető kerékpárutat szeretnének kiépíteni. Mindennek turisztikai vonzata is van, hiszen az egyre divatosabb biciklitúrák új lendületet adhatnak a háromszéki turizmusnak.

Olyan bicikliutakat terveznek, amelyek egyrészt biztonságos biciklizést kínálnak kicsiknek és nagyoknak, másrészt olyan tájakat mutatnak meg a kerékpárosoknak, amelyeket eddig az autóból közlekedve nem igen láthattak.

(Címlapkép: Pixabay)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?