Kolozsváron landolt a Tarom Bukarest–Nagyvárad közötti járata

Kolozsváron landolt szerda este a Tarom Bukarestből Nagyváradra tartó járata. A Boeing 737 típusú repülőgép megérkezett ugyan a Körös-parti város légikikötőjébe, de ott nem sikerült földre tenni a gépet, ezért a 79 utas a kincses városban landolt.

A Bihoreanul értesülései szerint az irányítótoronyból azt javasolták a pilótának, hogy a szélállás miatt déli irányból kezdje meg a leszállást. Ehelyett az ellentétes irányból kísérelte meg a landolást, ami a hátszél miatt nem sikerült, és az időjárási körülményekre hivatkozva inkább Kolozsvár felé vette az irányt.

A Flightradar24.com rögzítette a manővert, amelynek eredményeként a járat 79 utasát Kolozsvárról autóbusszal szállították Nagyváradra, mint ahogyan a Váradról Bukarestbe igyekvő utasokat is autóbusszal utaztatták a kolozsvári repülőtérre.

A Bihon.ro portálnak Eugen Tuduc, a nagyváradi repülőtér aligazgatója azt mondta: a kedvezőtlen időjárási körülmények, a felhők alacsony állása és a hátszél miatt a pilótának nem sikerült földre tennie a gépet, ezért úgy döntött, hogy Kolozsváron landol vele. „Ez természetes biztonsági eljárás, minden pilóta így jár el, amikor az időjárási körülmények nem felelnek meg a landoláshoz” – mondta Tuduc.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?