Kisiklott egy katonai felszerelést szállító tehervonat Brassó megyében

Alig egy héttel a teleormani vonatbaleset után, ezúttal egy katonai felszereléssel megrakott tehervonat siklott ki Brassó megyében. A péntek esti balesetben senki nem sérült meg.

A hatóságokat 21.45 körül értesítették, miszerint a tehervonat utolsó előtti vagonja kisiklott. Az esetet a vasúti átjárónál várakozó sofőr rögzítette, majd közzé tette a közösségi médiában.

Un tren încărcat cu tehnică militară a deraiat la o trecere de nivel cu calea ferată din localitate Beia, județul Brașov. Momentul a fost filmat de un șofer oprit la stop. “La fața locului s-au deplasat reprezentanții autorităților competente care cercetează cauzele producerii acestui incident, precum și echipele intervenție feroviară pentru eliberarea gabaritului. -anunță CFR. Programul de circulație în zona afectată se va desfășura în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA. Până la redeschiderea circulaţiei în condiţii de siguranţă pe respectivul fir, pot fi posibile întârzieri ale trenurilor de călători, dar și ale altor trenuri din graficul de circulație pentru a se asigura legăturile la trenurile întârziate.” Din cauza lucrărilor de modernizare a căii ferate, între Brașov și Sighișoara, viteza trenurilor nu depășește 40 de kilometri pe oră. Nu este exclus ca garnitura deraiată să fi încălcat restricția.

Közzétette: Electra Ghiza – 2023. március 17., péntek

A felvételeken jól látszik, hogy a tehervonatra katonai felszereléseket pakoltak. A 11 vagonból álló szerelvényen három katonai teherautót és tíz páncélozott járművet szállítottak.

Mint ismert, tizenkét utas megsérült, közülük négy kórházba került hétfő hajnalban, amikor az Arad és Bukarest között közlekedő gyorsvonat a Teleorman megyei Roşiori Nord térségében hátulról beleütközött az ugyanazon a vágányon ugyanabba az irányba közlekedő, gépkocsikat szállító tehervonatba. A román államvasutak (CFR) korábbi közleménye szerint a balesetet az okozhatta, hogy a gyorsvonat mozdonyvezetője piros jelzést figyelmen kívül hagyva utolérte a konstancai kikötő felé tartó tehervonatot, és a két szerelvény olyan erővel ütközött össze, hogy a tehervonat utolsó három kocsija kisiklott. A balesetet okozó mozdonyvezetőt hatósági felügyelet alá helyezték.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?