Kisiklott és felborult egy szenet szállító tehervonat a Zsil-völgyben

Egy öt vagonból álló, száz tonna szenet szállító tehervonat siklott ki kedd este a Zsil-völgyében, Petrilla város közelében egy olyan vasútvonalon, amelyet kizárólag a szénkitermelésben használnak – közölte az Agerpres hírügynökség.

A baleset következtében felborult a mozdony és négy szénszállító vagon, a szerelvény vezetőjének és a vezető segítőjének nem esett baja.

Fotók: Sorin Blada/Agerpres

„Jelenleg is zajlik az eset kivizsgálása. Örülünk, hogy senki nem sérült meg. A mozdonyban csak annak vezetője és a segítő tartózkodott, nekik nem esett bajuk. Amikor az este beszéltem velük, még az események hatása alatt voltak, szerdán már nyugodtabb körülmények között tudunk szót váltani” – nyilatkozta szerda reggel a Vajdahunyadi Energetikai Komplexum vezetője, Samuel Dioane.

A baleset körülményeit belső vizsgálatban tárják fel, amelyben megállapítják, hogy mi vezethetett a vonat kisiklásához, mivel az érintett vasúti szakasz a Vajdahunyadi Energetikai Komplexum ügykezelésébe tartozik.

Jelen pillanatban is zajlik a keletkezett károk felmérése, valamint annak megállapítása, hogy milyen javításokat kell elvégezni. A várakozások szerint az érintett szakaszon csütörtökön már megindulhat a közlekedés, amelyet egy tartalékmozdonnyal végeznek majd el.

Kapcsolódók

Kimaradt?