Kerek évfordulót ünnepel 2022-ben az Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencia

25. alkalommal szervezi meg 2022-ben a Kolozsvári Magyar Diákszövetség a Reál- és Humántudományi Erdélyi Tudományos Diákköri Konferenciát (ETDK) a Babeș–Bolyai Tudományegyetem és a Kolozsvári Egyetemi Intézet közreműködésével.

A május 19. és 22. között megszervezett konferenciának a hagyományokhoz hasonlóan Kolozsvár lesz az otthona, és a szervezők reményei szerint az előző két évtől eltérően sikerül személyes formában megtartani az eseményt.Fotó: KMDSZ

Közleményük szerint az ETDK fő célja, hogy külföldi és belföldi diákok szakmai fejlődését biztosítsa a reál- és humántudományok területén egyaránt. A diákok az eseményre egy szakdolgozattal nevezhetnek be, melyet egy vagy több vezetőtanárral készítenek el. Az esemény nem csak verseny: az egyetemisták számára egy szakmai visszajelzés is lehet az elkészült államvizsgájukkal kapcsolatban. Mindezek mellett a résztvevő diákok lehetőséget kaphatnak arra, hogy az ETDK-n bemutatott dolgozatokat a 36. Országos Tudományos Diákköri Konferenciára (OTDK-ra) is elvigyék.

Az elmúlt 25 évben több mint 5 200 dolgozatot mutatott be több mint 5 000 diák 2 000 témavezető tanárnak köszönhetően. Jelenleg 39 szekciót hirdettek meg a szervezők, a március 7-13. között zajló jelentkezésig pedig a dolgozat kivonatának kell elkészülnie. További részletek, formai követelmények és feltételek az ETDK (kmdsz.ro) oldalon, illetve a konferencia Facebook-oldalán olvashatóak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?