banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Cîţu az egyetemisták utazási kedvezményéről: semmi nincs ingyen

Florin Cîţu miniszterelnök úgy nyilatkozott csütörtök este a Digi24 műsorában a diákok utazási kedvezménye kapcsán: semmi nincs ingyen ezen a világon, és Románia volt az egyetlen ország Luxemburgon kívül, amely 100 százalékosan ingyenes utazást biztosított a diákoknak.

„Támogatásról beszélünk. Ismétlem, én liberális elvekre akarom helyezni a gazdaságot. Motiválni akarjuk az embereket arra, hogy befektessenek, hogy munkahelyre vágyjanak, hogy nőjön a teljesítőképességük. (...) Semmi nincs ingyen ezen a világon” – jelentette ki a miniszterelnök, leszögezve, hogy a diákok ezentúl 50 százalékos kedvezménnyel utazhatnak a vasúton, amennyiben még nem töltötték be a 26. életévüket.

Arról is beszámolt, hogy számos üzenetet kapott olyan 26 évnél fiatalabb emberektől, akik nem egyetemisták, és diszkriminatívnak érzik ezt a kedvezményt. Hozzátette: az Európai Unióban csak Luxemburgban biztosítottak teljesen ingyenes utazást a diákok számára Románián kívül, és Románia „nem hasonlíthatja össze magát Luxemburggal”.

Az egyetemisták 100 százalékosan ingyenes utazása jelentős pluszterhet rótt az állami vasúttársaságra, amely így még több támogatást kért, mondta még Cîţu.

(Címlapfotó forrása: Baranyi Ildikó/MTI)

banner_3QCqSgiR_Artboard 2-100.jpg
banner_GPTpbb6w_970x250.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?