Jól teljesítettek a kézdivásárhelyi tanintézmények szelektív hulladékgyűjtésben

Az Újrahasznosítás városa cím elnyerése érdekében Kézdivásárhely Önkormányzata és a Gosp-Com Kft. a tavalyi év kivételével, 2014 óta minden évben hulladékgyűjtési versenyt hirdetett a város oktatási intézményei számára.

A feladat egyszerű volt, az intézmények a számukra kijelölt szelektív kukákba gyűjtötték a papírt, műanyagot, fémet, üveget, és elektronikai hulladékot is.  Az előző években a nyeremény azt a három első helyezett iskolát vagy óvodát illette, ahol a tanévben a legtöbb lett az egy főre eső újrahasznosítható hulladék.

Idén változott a szabály, az önkormányzat kihirdette, hogy mindenik intézmény megkapja a nyereményt, amennyiben sikerül begyűjteniük az egy főre eső nyolc kilogramm hulladékot.

Bokor Tibor polgármester elmondta, hogy nem mindegy, hogy miként válunk meg a hulladéktól: felelőtlenül kidobhatjuk, ezzel sokat ártva környezetünknek, vagy megfelelőképpen leadhatjuk azokat, így járulva hozzá a szelektív hulladékgyűjtéshez, egyben környezetünk kíméléséhez.

„Öröm számomra azt látni, hogy városunk kilenc tanintézményéből heten teljesítették a verseny feltételeit, így mindenik nyertes számára egy performáns nyomtatót ajándékoztunk, így segítve munkájukat”– tette hozza az elöljáró.

A nyertes intézmények a Nagy Mózes Elméleti Líceum, a Bod Péter Tanítóképző, a Manócska Napköziotthon, a Református Kollégium, a Petőfi Sándor Gimnázium, a Molnár Józsiás Iskola, valamint a Turóczi Mózes Általános Iskola.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?