banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_nwQSwVIi_GOOGLE_728x90.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

„Jó lesz elmesélni a vakációs élményeket” – visszatérhettek az iskolákba a diákok (VIDEÓ)

Megkezdődött az iskola, és Kolozsvár újra nyüzsgő metropolisszá alakult: mindenhol a táskájukkal siető diákokat és szülőket lehetett látni, és megnőtt a forgalom is, hiszen mindenki sietett a tanévkezdésre. Kolozs megyében két település kivételével mindenhol személyes jelenléttel indulhatott az oktatás, és ennek a szülők és diákok is nagyon örültek. A kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégiumban szülők, gyermekek és az iskolaigazgató véleményét kértük ki a visszatérésről. Videóriport.

Popa Márta, a János Zsigmond Unitárius Kollégium igazgatónője szerint az iskolakezdés mindig nagy örömmel tölti el a tanári gárdát, különösen most, hogy megengedték, hogy fizikai jelenléttel kezdődhessen a tanítás. „Minden kis pozitív hatásnak örülünk, és különösen annak, hogy láthatjuk a gyerekeket, hogy megölelhetjük őket, hogy mosolyoghatunk rájuk, úgyhogy ez, hogy most együtt vagyunk, egy csodálatos dolog” – fogalmazott.

Az igazgató hozzátette: úgy látja, hogy a gyerekek is nagyon örülnek egymásnak, hiszen nagyon sok idő után újra találkozhatnak, megismerhetik egymást az újak is, és így egy kicsit a „közösséget is lehet formálni”, és megbeszélni, hogy milyen volt a nyár, milyen terveket szőnek.

A szülők közül volt, aki nem örült annyira az iskolakezdésnek, hiszen így újból „korán kell kelni”, de elmondása szerint „lassan vissza kell állni a körforgásba”, és el kell kezdeni a tanulást. Más szülő nagyon várta már, egy anyuka például, aki délutáni oktatással is foglalkozik, rengeteg szülővel találkozott, így meg tudták beszélni a terveket a gyerekekkel kapcsolatosan, aminek nagyon örült.

A gyerekekről is elmondható, hogy egy részük nagyon várta már az iskolát, hiszen így újra találkozhattak egymással, elmesélhették a nyári élményeket, de volt olyan is, aki inkább maradt volna még egy kicsit vakáción, amíg ilyen szép idő van.

banner_y97vR58b_970x250.png

Kapcsolódók

Kimaradt?