Ipari inkubációs központ létesítésére alkalmas ingatlant vásárol Csíkszereda

Csíkszereda Önkormányzata soron kívüli ülésen határozott arról, hogy kinyilatkoztatja területvásárlási szándékát ipari inkubációs központnak és felnőttképzésnek helyet adó ingatlan megvételére. Fontos lépéshez érkezett ugyanakkor a városszéli játszóterek létrehozásának folyamata is.

Csíkszereda önkormányzati testülete ipari inkubációs központ, a városperemen létrehozandó játszóterek, valamint a hegyimentő tevékenység ügyében fogadott el határozatot keddi, soron kívüli ülésén.

Az ipari inkubációs központ számára irodáknak, felnőttképzésnek helyet adó, legkevesebb 500 négyzetméteres épületet, valamint legkevesebb 1500 négyzetméteres gyártócsarnoknak megfelelő épületet keresnek raktározási felülettel. Mindehhez minimum 1500 négyzetméter szabad területnek is társulnia kell, amelyen parkolóhelyeket lehet létesíteni – közölte az ülést követően a városháza sajtószolgálata.

„Azt szeretnénk, ha létező, de ki nem használt, közterületről megközelíthető, irodai rendszerrel, ipari csarnokkal és közművesítéssel rendelkező ingatlant vásárolhatnánk, ahol jövő év második felétől elkezdődhet a tevékenység. Mindezt együtt valósítanánk meg a Gazdasági Konzultatív Tanács tagjaival: a Hargita Megyei Kereskedelmi Kamarával, a Csíki Vállalkozók Egyesületével, az Romániai Magyar Közgazdász Társaság csíkszeredai fiókjával, az IT-Clusterrel” – mondta el az ülés felvezetőjében Korodi Attila polgármester.

A testület arról is határozott, hogy elfogadja a taplocai, a somlyói és a zsögödi római katolikus egyházközségek ingatlanfelajánlását játszóterek létrehozása céljából. Zsögödben a templom szomszédságában az út és a Fitód-patak közötti zöldövezetben, Somlyón a parókia udvarán, a taplocai egyházkerület jóvoltából pedig a csibai Szent Lőrinc-templom szomszédságában jöhet létre játszótér – döntötték el. Az egyházközségek 50 négyzetméteres területeket ajánlottak fel erre a célra, és 10 évre ingyenes használatba bocsátották a város javára, tudtuk meg.

Idén először támogatná anyagilag is a város a Hargita Megyei Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálat működését. Ennek előfeltételeként módosították a polgármesteri hivatal státusjegyzékét, és szolgáltatási szerződéssel fűzhetik szorosabbá az együttműködést - adta hírül közleményében a városháza.

(Borítókép: Csíkszereda városháza sajtószolgálata)

Kapcsolódók

Kimaradt?