Ingyenessé tette a parkolást egy tengerparti önkormányzat

Mostanáig a személyautók után óránként 3 lejt kellett fizetni Mangalián, míg a napi jegy 15 lejbe került.

A nyaralási szezon végéig ingyen lehet parkolni a Konstanca megyei Mangalia területén. Az erről szóló határozatot csütörtöki ülésén fogadta el a város önkormányzata. A rendelkezés a következő öt üdülőhelyre vonatkozik: Venus, Cap Aurora, Saturn, Jupiter, Neptun-Olimp.Fotó: Facebook/Neptun-Olimp

„Azért hoztuk ezt a határozatot, hogy minél több turistát bátorítsunk arra, hogy a mangaliai üdülőhelyeken nyaraljanak, anélkül, hogy gondjuk lenne a parkolási díjjal” – nyilatkozta a polgármester, Radu Cristian.

Mostanáig a városban és a hozzá tartozó üdülőtelepeken a személygépkocsik parkolási díja 3 lej/óra volt, a haszongépjárműveké 5 lej/óra, a napi jegy pedig 15 lejbe került. A most elfogadott rendelettel egyhetes nyaralás esetén minimum 105 lejt takarít meg egy család.

Radu Cristian azt is bejelentette, a többi tengerparti polgármesterrel együtt kezdeményezni szeretné, hogy a napozásra kijelölt partszakaszokat adják át az önkormányzatok kezelésébe. Ezek a szállodákra bíznák őket, azzal a céllal, hogy ingyenessé tegyék a napozást. „Nem normális dolog, hogy fizetni kelljen egy nyugágy használatáért, illetve azért, hogy leterítsd a lepedődet a homokra” – mondja a polgármester.

A mangaliai önkormányzat azt követően függesztette fel a parkolási díjat, hogy a sajtó arról kezdett cikkezni, a 96 lejes napi parkolási díj elriasztja Mamaiáról a turistákat. A konstancai önkormányzat eredetileg 7lej/órás, 168 lej/napos parkolási díjat szándékozott bevezetni, azonban a lakossági tiltakozás hatására 4 lej/órára módosították.

A mangaliai polgármester sürgeti a tengerparti üdülőhelyeket az A2-es autópályával összekötő gyorsforgalmi út mielőbbi megépítését is. Jelenleg a szezonban a tengerparti településeken folyamatosak a forgalmi dugók, különösen hétvégén.

Kapcsolódók

Kimaradt?