Indul a kerékpárutak létesítését ösztönző program

A Környezetvédelmi Alap égisze alatt futó program idei költségvetése 500 millió lej.

Kerékpárutak építésére pályázhatnak az önkormányzatok és az úgynevezett kistérségi társulások (ADI); az érdekeltek november 1-jétől hozhatnak létre felhasználói fiókot a Környezetvédelmi Alap Igazgatósága (AFM) által rendelkezésre állított internetes platformon.Fotó: Pixabay

Az AFM közleménye értelmében a közvilágítás korszerűsítését, az elektromos járművek töltőállomásainak kiépítését, a középületek energiahatékonyságának növelését támogató, továbbá a Roncsautó program, valamint a Roncsautó Plusz program keretében már létrehozott és használt felhasználói fiókokon keresztül is lehet jelentkezni a programra.

A finanszírozási kérelmeket a felhasználói fiókok létrehozása után, azaz november 4-én 10 órától december 9-e 14 óráig vagy a költségvetési keret kimerüléséig lehet benyújtani.

A kerékpárutak építését támogató program idei költségvetése 500 millió lej. Az 5 ezer lakosnál kisebb községek maximum 3,7 millió lejes, az ennél nagyobb községek legtöbb 7,5 millió lejes, a kisvárosok legfeljebb 22 millió lejes támogatásra pályázhatnak. A másodrangú municípiumok esetében a maximális támogatási összeg 30 millió lej, az első rangú municípiumok esetében pedig 37 millió lej. A megyei önkormányzatok legtöbb 22 millió lejes támogatásban részesülhetnek.

Kapcsolódók

Kimaradt?