Hetven személyt szállítanak kedden Dél-Afrikából különgéppel Bukarestbe

A Dél-Afrikában rekedt román állampolgárok hazaszállítására szolgáló különjárat romániai idő szerint kedden hajnali 3.54-kor szállt fel Johannesburgból, miután minden szükséges eljárást és formalitást sikeresen elvégeztek, és a repülőgép várhatóan 16.30 körül landol Bukarestben – tájékoztatott a külügyminisztérium.

Az utaslistán 70 személy szerepel: 46 román állampolgár (köztük a Nagybányai sportklub – CSM Baia Mare – küldöttsége), 18 európai állampolgár (10 bolgár, 4 spanyol, 3 lengyel, 1 magyar) és 6 harmadik országbeli állampolgár (4 grúz, 1 ausztrál és 1 új-zélandi), akik szintén a nagybányai sportcsapat tagjai.

A 70 személy Dél-Afrikában tartózkodott, amikor a légitársaságok a koronavírus új vírustörzsének felbukkanása miatt törölték járataikat.

További hét román állampolgár tartózkodik Fokvárosban, akiknek nem sikerült felszállniuk erre a járatra, vagy azért, mert nem tudtak időben Johannesburgba utazni, vagy azért, mert nem végezték el időben a szükséges PCR-tesztet. A pretoriai román nagykövetség képviselői továbbra is kapcsolatban állnak velük, és támogatni fogják őket a hazatérésben, tájékoztatott közleményében a külügyminisztérium.

(Címlapkép: Tarom)

Kapcsolódók

Kimaradt?