Marokkó lezárta a határait, ott rekedt 72 romániai állampolgár

Miután a marokkói hatóságok a koronavírus új törzsének megjelenése miatt felfüggesztették a Marokkóba irányuló kereskedelmi légi járatokat, a külügyminisztérium kedden közölte, hogy a rabati román nagykövetség jelenleg 72 romániai turista érdekében jár el, akiknek járatait törölték.

Közleményében a külügyminisztérium tájékoztat, hogy a rabati nagykövetség erőfeszítéseket tett és tesz annak érdekében, hogy alternatív repülőjáratokat találjon hazafelé a román állampolgároknak, emellett konzuli támogatást nyújt nekik.

A tárca nyomatékosította ugyanakkor, hogy a marokkói hatóságok kivételesen és külön engedély alapján engedélyezik a Marokkóba irányuló és onnan induló járatok további üzemeltetését. A külügyminisztérium azt ajánlja a román állampolgároknak, hogy akiknek a járatát törölték, ellenőrizzék az utazási lehetőséget a még Marokkóba közlekedő légitársaságoknál. Jelenleg az Air France és a Transavia légitársaság üzemeltet még járatokat Marokkóba - közölte a tárca. A diplomáciai képviselet folyamatosan tájékoztatni fog - többek között a képviselet Facebook-oldalán - az engedélyezett járatokról.

A tárca emlékeztet, hogy a román állampolgárok konzuli segítséget kérhetnek a rabati román nagykövetség telefonszámain: +212 537 72 14 93; +212 537 20 74 01. A különleges, vészhelyzetben lévő román állampolgárok a külképviselet sürgősségi telefonszámát is használhatják: +212 67 99 77 75.

(Címlapi illusztráció forrása: Agerpres/EPA)

Kapcsolódók

Kimaradt?