Dél-Afrikában rekedt az erdélyi rögbicsapat

A nagybányai CSM Știința Bloemfontein városában vett részt egy nemzetközi tornán.

Mivel az új koronavírus-mutáció miatt törölték a Dél-Afrikai Köztársaságot az Európai Unióval összekötő járatokat, Bloemfontein városában rekedt a nagybányai rögbicsapat. A CSM Știința a Toyota Challenge Cup elnevezésű nemzetközi tornán vett részt. A csapat vasárnap reggel kellett volna repülőre szálljon, hogy a Johannesburg-Doha-Bukarest útvonalon hazatérjen.

„A játékosok kicsit nyugtalanok, türelmetlenül várják, hogy hazaérjenek, készülnek a 14 napos karanténra. (…) Ahol mi vagyunk, nyugalom van, a városban a megszokott mederben folyik az élet, az emberek az utcán és zárt térben is maszkot viselnek. Úgy értesültem,hogy inkább a déli országrészben vannak gondok. Mondtam a játékosoknak, hogy próbáljanak meg vigyázni, inkább a szobájukban tartózkodjanak. (…) A küldöttség 90százaléka be van oltva” – nyilatkozta Apjok Jenő, a bajnokcsapat edzője.

Elmondása szerint december 11-én a Román Kupa döntőjében kellene pályára lépniük, amire, amennyiben 14 napot elkülönítésben kell tölteniük, nem lesz lehetőségük. Apjok Jenő reméli, hogy az illetékeseknek sikerül megoldást találniuk a helyzetre.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

A kormány mai rendkívüli ülésén döntött arról, hogy különgépet küld a Dél-Afrikában rekedt román állampolgárok kimenekítésére, kiknek zömét a nagybányai rögbisek küldöttsége teszi ki.

(Nyitókép: Facebook/CSM Știința)

Kapcsolódók

Kimaradt?