Házhoz ment a Sapientia

Két év kihagyás után újra házhoz ment a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem: felvételi tájékoztató körútján az ország magyar középiskolásaihoz látogatva adtak teret a képzéskínálatról és a sapientiás életről szóló kérdéseknek. A november 14–18. között megtartott körút idején a Sapientia EMTE hallgatóiból álló diákcsapatok összesen közel 100 bemutatót tartottak meg, több mint 3500 középiskolást megszólítva.

„Érd el önmagad legjobb verzióját, az alapot mi adjuk, a többi rajtad áll”  – így biztatták továbbtanulásra az erdélyi magyar középiskolásokat a Sapientia EMTE azon önkéntes hallgatói, akik elvállalták, hogy bemutassák a Csíkszeredai Kar, Kolozsvári Kar, Marosvásárhelyi Kar, illetve a Sepsiszentgyörgyi Tanulmányi Központ oktatási kínálatát és az egyetemista lét adta előnyöket Erdély-szerte. A tájékoztató körút olyan alkalmakat teremtett a középiskolások számára, ahol közvetlenül sapientiás diákoktól kaphattak tájékoztatást az egyetem képzéskínálatáról, a diákéletről, vagy épp a felvételi kritériumokkal kapcsolatos kérdéseikre kereshették a választ. A találkozók során a hallgatók a szakok bemutatása mellett személyes történetüket, saját tapasztalataikat osztották meg, így segítve a középiskolásoknak a pályaválasztásban.

Fotó: Sapientia

A visszajelzések alapján hasznos és érdekes előadást tartottak az egyetem hallgatói, mely amellett, hogy átfogó képet adott az egyetemről, a középiskolások szerint olyan információkat is tartalmazott, amelyek segíthetnek a pályaválasztásban, hiszen a Sapientia bemutatójában nagy hangsúlyt fektetett egy jövőkép, a szakhoz kapcsolódó szakmák megmutatására. Az előadás folyamán és után feltett kérdések arról tanúskodtak, hogy szükség van hasonló bemutatókra.

A körúttal pedig még egy újdonságot behozott az egyetem: minden épületét „körbejárhatóvá” tette online 360-as virtuális séták segítségével, ezek a www.sapientia.ro honlapon a Rólunk menüpontban elérhetők.

Csíkszereda és Kolozsvár vonzáskörzetében négy-négy, míg Marosvásárhely környékén két csapat tevékenykedett – minden csapatban egy-egy hallgató képviselte az egyetem három karát. A csapatok Brassótól Gyergyószentmiklóson és Nyárádszeredán át egészen Máramarosszigetig vagy épp Aradig is eljutottak, teljesebb képet nyújtva a Sapientiáról.

Ha valakihez nem jutottak el az egyetem hallgatói, az 2023 márciusában bátran az egyetem helyszíneire látogathat, hiszen minden pénteken nyílt napot szerveznek.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?