banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Hatékonyabbá válik a közlekedés ellenőrzés az e-SIGUR rendszer bevezetésével

A parlament döntéshozó fórumként szavazta meg a közúti közlekedés ellenőrzésének hatékonyabbá tételére kidolgozott e-SIGUR rendszer bevezetését.

Benedek Zakariás, az RMDSZ képviselőházi frakcióvezető-helyettese, a szállításügyi szakbizottság titkára elmondta, a kormány által kidolgozott, és a parlamentben elfogadott jogszabály elsődleges célja az, hogy legalább 50 százalékkal csökkentse a közúti balesetek által okozott halálesetek számát.

Fotó: Agerpres

„Az e-SIGUR rendszer egy PNRR-s vállalás eredményeként született meg, amely automatikusan jelezné a közlekedési szabálysértéseket, továbbá azokat a járműveket is, amelyek lefoglalás alatt vannak, vagy körözött, illetve bírósági eljárásokban bizonyítékként felhasználhatóak” – fogalmazott az RMDSZ szállításügyi szakpolitikusa.

Az elfogadott jogszabály értelmében az e-SIGUR rendszer segítségével szankcionálnák a kihágásokat elkövetőket, amelyek bizonylatát elektronikus formában állítanák ki. Továbbá a rendszerhez tartozó kamerákat a forgalomban is jelezni fogják, szorgalmazva a közlekedési szabálysértések visszaszorítását.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?