banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Az RMDSZ megszavazta a szállításügyi miniszter elleni sikertelen indítványt

A szállításügyekért felelős miniszter leváltására irányuló egyszerű indítvány mellett szavazott az RMDSZ képviselőházi frakciója szerdán, azonban a parlamenti többség úgy értékelte, hogy nincs szükség a miniszter menesztésére, így az egyszerű indítvány megbukott.

Elfogadhatatlan, hogy az ország szállításügyekért felelős minisztere nyilatkozataiban arról értekezzen, hogy amennyiben az országban több kilométeren lehetne autópályán közlekedni, akkor a multinacionális cégek azonnal távoznának.

Az egyszerű indítvány vitájára hétfőn került sor, az RMDSZ álláspontját Benedek Zakariás parlamenti képviselő, a képviselőház szállításügyekért felelős bizottságának tagja ismertette. „ Az RMDSZ prioritásként kezeli az erdélyi autópályák építését, és ahogyan azt mindig hangsúlyoztuk, aszfaltból akarjuk az autópályát, nem papírból, építeni kell, nem csak beszélni róla.  A Szövetség nem tud egy olyan szaktárcavezetést támogatni, amely mindent elkövet az autópálya-építés meggátolásáért, Erdély és Románia közlekedési feltételeinek javításának ellehetetlenítéséért. Azt sem tudjuk támogatni, hogy a 21 században legalább 14 órára van szükség az ország egyik végéből a másikba vasúton eljutni, ahogyan azt sem, hogy autóval sem lehet könnyebben közlekedni. Sajnos mindezekben nem történt semmilyen előrelépés” – mutatott rá Benedek Zakariás, az RMDSZ parlamenti képviselője a plénumi vitát követően, majd emlékeztetett a miniszter legutóbbi nyilatkozatára, amelyben azt vallotta, hogy amennyiben az országban több kilométeren lehetne autópályán közlekedni, akkor a multinacionális cégek azonnal távoznának.

Az RMDSZ szállításügyekért felelős szakpolitikusa továbbá rámutatott a szállításügyekért felelős minisztérium működésében tapasztalt hiányosságokra, valamint arra is, hogy mekkora fizetésekért dolgoznak az alkalmazottak ezen intézményben és alárendeltségében. „Jelen pillanatban senki nem kéri számon azokat a közalkalmazottakat a szaktárcán belül, akik akadályoztatják a közbeszerzések folyamatait, holott ha számolunk egyet bizony nagy összegekért dolgoznak: amennyiben egy egyszerű átlagot számítunk akkor egy alkalmazottra havonta több mint 8000 eurót költ a szaktárca. Ez az összeg nemcsak a romániai vasúti személyszállítással foglalkozó állami vállalat alkalmazottaival szemben aránytalan, hanem az országban működő szállítási feltételekkel sem egyenrangú” – taglalta a képviselő, majd hozzátette, hogy bár a miniszter megörökölte az intézményrendszer működését, de eddig nem tett semmilyen lépést  a problémák széleskörű feltérképezése és megoldása érdekében.

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?