Háromszéken több száz kilométeren takarították meg a Feketeügy partjait

Több mint 7000 zsáknyi szemetet gyűjtött az a 800 önkéntes, akik részt vettek a Feketeügy folyó és mellékágai partjainak takarításán a hétvégén. A Kovászna Megye Tanácsa által elindított Zöld Háromszék programhoz 8 település önkormányzata, fiatalok, családok és baráti társaságok csatlakoztak.

A Feketeügy partjának kitakarítása már tavaly elkezdődött, idén a folyó 65 kilométeres alsó szakaszát, valamint 200 kilométeren a mellékágakat tisztították meg. Az önkéntesek a rengeteg kidobott műanyag palack, olajos hordók és építkezési törmelékek mellett matracokat és iskolatáskákat is találtak a parton. A temérdek mennyiségű szemetet a lécfalvi hulladékkezelő központhoz szállították.Fotó: Zöld Háromszék

A program kezdeményezője, Lukács Botond, a Lemhényi Ifjúsági Szervezet elnöke elmondta: ezzel a takarítási akcióval hosszú távú céljuk, hogy Kovászna megye legyen Románia legzöldebb megyéje. Ambrus József, a Kovászna Megyei Hulladékgazdálkodási Egyesület igazgatója elmondta: a szombati nagytakarításhoz Gelence, Szentkatolna, Zabola, Barátos, Nagyborosnyó, Réty, Uzon és Kökös község önkéntesei mellett számos civil és ifjúsági szervezet társult és több mint 7000 zsák szemetet gyűjtöttek a folyópartról.

A Feketeügy folyó hossza 104 kilométer és 2320 négyzetkilométer árterülettel, 27 mellékága van, 54 települést érint.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?