banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Háromszéken közel 39 ezer lejre büntettek a húsvéti időszakban

Átfogó ellenőrzéseket hajtottak végre Kovászna megyében az állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági igazgatóság ellenőrei, valamint a rendőrség is. Előbbi az élelmiszerek áruba bocsátását, utóbbi a közúti forgalom szabályosságát figyelte.

A Kovászna Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatóság ellenőrei több mint 95 húsfeldolgozó üzemet, hentesüzletet, élelmiszerüzletet, élelmiszeripari piacot, hűtőházat, szupermarketet és állatvágóhidakat, valamint két csokoládégyárat és három cukrászati laboratóriumot ellenőriztek. A feltárt hiányosságok miatt 15 bírságot szabtak ki összesen 20 800 lej értékben, számolt be a sajtónak Örsi Csaba, az intézmény igazgatója.Illusztráció: Román Rendőrség/Facebook

Emellett a Kovászna Megyei Rendőr-főkapitányság forgalomellenőrzési akciói eredményeként 17 700 lej értékben osztottak ki büntetést.

Az élelmiszerbiztonsági ellenőrzések során legtöbb esetben a nem megfelelő tárolás és a higiénia hiánya, a termékek rossz címkézése, tárolása és kezelése, a hőmérséklet nem megfelelő ellenőrzése, valamint az egészségügyi és állat-egészségügyi engedély hiánya miatt büntettek. Az élelmiszerbiztonsági ellenőrzések folytatódnak az ortodox húsvét környékén is.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_3QCqSgiR_Artboard 2-100.jpg
banner_GPTpbb6w_970x250.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?