banner_xRg6ZFl6_Koldok_970x250.gif
banner_30Cewl4A_Copy of 1_300x250.gif

FRISSÍTÉS - Péntektől előjegyzés nélkül is oltanak az AstraZeneca vakcinájával, ha van szabad hely

FRISSÍTVE - Előjegyzés nélkül is oltanak majd egy később meghatározandó dátumtól azokban az AstraZeneca-vakcinát használó oltóközpontokban, amelyek várólistáján nem szerepel senki.

Ezt Valeriu Gheorghiță, az oltást koordináló országos bizottság elnöke nyilatkozta kedden a G4media portállal. Közlése szerint az érdeklődők az online kormányzati platformon közzétett interaktív térképen tájékozódhatnak arról, hogy melyek az AstraZeneca vakcináját használó és szabad oltási időpontokkal rendelkező központok.

„A központokban továbbra is az oltásra előjegyzett személyek élveznek elsőbbséget. De ahol vannak szabad időpontok, előjegyzés nélkül is lehet majd jelentkezni” – magyarázta a katonaorvos. Emlékeztetett, hogy az oltóközpontokban naponta legtöbb 90 személy kaphatja meg a vakcinát.

Valeriu Gheorghiță elmondta, a későbbiekben közlik majd, hogy milyen dátumtól válik lehetségessé az előjegyzés nélküli oltakozás az AstraZenecát használó központokban. Az oltási regisztrációs platform kedd reggeli adatai szerint közel 70 ezer időpontra lehetett jelentkezni az AstraZeneca vakcinájának beadására.

FRISSÍTÉS: Valeriu Gheorghiță keddi sajtótájékoztatóján elmondta, az oltóközpontok vezetőinek javaslatára vették fontolóra ezt a lehetőséget, amellyel jelen állás szerint péntektől élhetnek az érdekeltek. Addig gondoskodnak arról, hogy valamennyi oltóközpontnál legyen elegendő oltóanyag, eddig ugyanis az előjegyzések függvényében osztották ki ezeket. "Nem akarjuk ezzel túlzsúfolni az oltóközpontokat, a cél az, hogy megkönnyítsük az oltáshoz való hozzáférést, főleg azokban a központokban, amelyeknél jelenleg kevés a jelentkező" - nyomatékosította.

banner_4BtporpC_300x250-HU.jpg

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?