FRISSÍTVE: „Hajszállal” előzte be kihívója a besztercei polgármestert, a PNL újraszámlálást kért

Nincs ugyan még végleges eredmény, de már biztossággal kijelentették, hogy új polgármestere lesz Besztercének: az erdélyi város Nemzeti Liberális Párti (PNL) elöljáróját, Ioan Turcot „egy hajszállal” megelőzte a Szociáldemokrata Párt (PSD) színeiben induló Gabriel Lazany.

Fotó: Gabriel Lazany Facebook-oldala

Az Agerpres hírügynökség alapján a megyei sürgősségi kórház vezetője 15497 szavazatot kapott, míg Turc 15489. Elképesztően szoros volt tehát az állás kettejük között, a regnáló polgármester mindössze nyolc szavazattal bukja el az újabb mandátumát.

Az lett volna a második, hiszen 2020-ban „vette át a városkulcsot” Ovidiu Crețutól. Ő amúgy PSD-s volt és tizenkét éven át volt polgármester Besztercén.

FRISSÍTÉS: A szoros eredmény nyomán a Nemzeti Liberális Párt kérte a polgármesterjelöltre leadott szavazatok újraszámolását, a városi választási iroda pedig helyt adott az óvásnak. A szavazatokat kedd reggel kezdik el újraszámolni.

Az Agepresnek Diana Morar képviselő, a PNL Beszterce-Naszód megyei szervezetének alelnöke azt mondta, hogy több rendellenességet is észleltek a szavazókörzetek jegyzőkönyveinek leadásakor, többek között azt, hogy több szavazólapot adtak le, mint ahányan szavaztak. Mások a körzeti választási irodában írták alá a jegyzőkönyveket, de előfordult az is, hogy nem minden szavazóbiztos látta el aláírásával a jegyzőkönyvet.

Besztercén 46,22%-os volt az urnáknál való jelenlét a helyhatósági választásokon.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?