banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Főpolgármester-jelölti szappanopera: a PSD Piedonéra cserélné Cîrstoiu doktort, a PNL nem

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) nem támogatja Cristian Popescu-Piedone bukaresti főpolgármester-jelöltségét, ha a PNL és a Szociáldemokrata Párt (PSD) jelenlegi közös jelöltje, Cătălin Cîrstoiu visszalép - jelentette ki kedden a liberális pártelnök.
Nicolae Ciucă leszögezte, a koalíció vezetőinek döntése értelmében a PSD és a PNL közös főpolgármester-jelöltje továbbra is Cătălin Cîrstoiu orvos, aki hétfőn fogja benyújtani a Központi Választási Irodához (BEC) a helyhatósági választáson való induláshoz szükséges iratokat és a jelöltségét támogató aláírásokat. A PNL elnöke szerint Cîrstoiu egy sajtótájékoztatót is készül tartani, amelyen „mindent tisztázni fog". „Cristian Popescu Piedone nem is tagja sem a PSD-nek, sem a PNL-nek, nem támogathatjuk" - idézte az Agerpres Ciucăt.

A liberálisok nem állnának be Cristian Popescu-Piedone mögé Fotó: Cristian Popescu-Piedone Facebook oldala

Arra a kérdésre, hogy mi történik abban az esetben, ha az orvos visszalép a jelöltségtől, Nicolae Ciucă azt válaszolta, Cătălin Cîrstoiunak eltökélt szándéka vállalni a jelöltséget. „Jelen pillanatban ez az egy változat létezik. Ha szükség lesz majd B vagy C variánsra, erről közösen hozunk döntést". Sajtóértesülések szerint a PSD inkább Piedonét támogatná. 

Egy áprilisi felmérés szerint Cristian Popescu Piedone 38 százalékkal nyerné a bukaresti főpolgármester-választást. Nicușor Dan jelenlegi városvezető 27 százalékkal végezne a második helyen, Cătălin Cîrstoiu, a PSD-PNL közös jelölt pedig mindössze 23 százalékos eredménnyel lenne harmadik. 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

 

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?