Újabb polgármesterjelölt Kézdivásárhelyen

Összeállította tanácsosjelölt listáját az RMDSZ Kézdivásárhelyen. Emellett újabb polgármesterjelölt jelentette be indulását: függetlenként is próbálkoznak.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség kézdivásárhelyi választmánya szavazással döntött a tanácsosjelölt lista sorrendjéről. A pártlista élén Bokor Tibor polgármester áltl, őt dr. Szilveszter Szabolcs követi. A választmány által felállított 22-es listán a további sorrend: Dávid Sándor, Domokos Fejér Melinda, Vargyasi Hunor, Kiss Levente Csaba, Voloncs Mária, dr. Szász Szabolcs, Szigethy Kálmán, Papp Gyöngyike, Kicsid Laura, Lőrincz József, Oláh István, Biszak László, dr. Farkas Hunor Pál, Debreczi Lóránd, dr. Gáspár Zsolt, Mojzi Árpád, Szőke Zsolt, dr. Bara Gál Beáta, Fejér Áron és Bartók Előd Huba. A jelöltek között tíz új nevet számoltunk, többen a jelenlegi tanácsban is tevékenykednek.

A kézdivásárhelyi Városháza. Hárman is vezetni szeretnék | A szerző felvétele

Legutóbbi tudósításunk óta biztosra vált, hogy Imre Csaba 44 éves vállalkozó személyében egy független polgármesterjelölt is lesz Kézdivásárhelyen, ő Bokor Tibor RMDSZ-es jelenlegi polgármesterrel és Szőts Emillel, az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) jelöltjével száll harcba a céhes város polgármesteri székéért.

Imre Csaba neve korábban is közbeszéd tárgyát képezte, és a sajtóban első ízben akkor jelent meg a neve, amikor egy sor más üzletemberrel bejelentették a Kovásznai Vállalkozások Munkáltatói Szervezetének megalakulását, amelynek az elnöki tisztségét is betöltötte pár napig. A román pártok koalíciójának (PSD-PNL) sajtótájékoztatóján ugyanis a civil szervezet szintén lemondó titkára, Constantin Pătru közölte az újságírókkal, hogy mindketten lemondanak tisztségükről, hogy ne érje az a vád őket, hogy a szervezetet politikai célokra használják.

A szerző felvétele

Constantin Pătru azt is közölte, hogy nem döntöttek arról, hogy melyik polgármesterjelöltet fogják támogatni (a koalíció alpolgármesteri tisztséggel „beérné”), azt azonban kérdésre kifejtette, hogy Imre József, a független jelölt testvére a román pártkoalíció tanácsosi listáján szintén bejutó – harmadik – helyen van, így nem lenne különösebben meglepő, ha Imre Csaba mögé sorolnának be.

Eddig sem az EMSZ, sem a román pártok nem nevesítették tanácsosjelölt listájukat.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?