banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Fontos projektekről döntöttek Csíkszeredában

Mérföldkőhöz ért a Nagy István festő sétány átfogó felújítása és a zsögödi aluljáró helyzete. A csíkszeredai önkormányzati testület a folyamatban levő uniós projektekről is fontos döntést hozott a pénteken megtartott soros havi ülésén – közölte portálunkkal az önkormányzat.

A megyeszékhely központjának leginkább tönkrement lakónegyede, a Nagy István festő sétány átfogó felújítása régi törekvése a városvezetésnek. Legutóbb tűzvédelmi törvénymódosítás hátráltatta a beavatkozási munkálatok jóváhagyási dokumentációjának (DALI) elfogadását, pénteken azonban végre pontot tettek ennek a fázisnak a végére: a képviselőtestület elfogadta a DALI-t, így most már a részletes kiviteli tervek közbeszereztetése következhet.

Tanácsülés | Fotó: Korodi Attila Facebook oldala

A soros havi ülésen jóváhagyták a zsögödi aluljáró övezeti rendezési tervét is, amely a majdani Nagy Laji dombja lakóövezetet és a további kórházfejlesztéseket szolgálja. A fentiekkel ellentétben már a közeljövő szempontjából fontos lépés a megvalósítás alatt álló uniós beruházások kivitelezésének szakaszosítása. Erre költségvetési szempontból volt nagy szükség, mert december 31-én lezárul a 2014–2021-es uniós finanszírozási időszak, és azelőtt nagyon fontos az elszámolás az unió által finanszírozható költségek minél nagyobb hányadával.

Korodi Attila az önkormányzati ülés alkalmával köszönetét tolmácsolta a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház és Hargita Megye Tanácsa vezetőségének irányába is, amiért lehetővé tették, hogy tavasszal elkezdődhessen a Mikó-vár árokrendszerének régészeti feltárása és felújítása azon a területen, amely jelenleg a régi kórház területén található.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?