Florin Cîţu: Románia számára a NATO továbbra is a védelem fő szavatolója

Az Észak-atlanti Szerződés Szervezete (NATO) Románia védelmének fő garantálója és alaposzlopa már több éve és továbbra is az marad - olvasható Florin Cîţu kormányfőnek a NATO-t ünneplő nap alkalmából közzétett üzenetében.

A kormányfő emlékeztet, hogy Románia immár 17 éve április első vasárnapján ünnepli az Észak-atlanti Szerződés Szervezetét.

„Az Észak-atlanti Szerződés Szervezete 70 év alatt bebizonyította, hogy folyamatos alkalmazkodás, hatékony fellépés és főként a szövetségesek szolidaritása és egysége révén képes megbirkózni a legnehezebb biztonsági kihívásokkal is. Mindez a koronavírus-pandémia elleni küzdelemben is kitűnik, a NATO és tagjai támogatást nyújtanak nemcsak egymásnak, hanem a partnereknek is” - áll a kormányfő üzenetében.

Mindez Románia szilárd és jelentős elkötelezettségét bizonyítja a NATO-val szemben, valamint azt, hogy az ország erős és megbízható partner. A román kormány továbbra is a védelemre fordítja a GDP 2 százalékát, és lépéseket tesz, hogy jelentősen hozzájáruljon a NATO megerősítéséhez, a kollektív védelem érdekében tett erőfeszítésekhez, szögezte még le Florin Cîţu.

(Címlapfotó forrása: gov.ro)

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?