Javuló kapcsolatokat vár az új amerikai elnöktől a NATO és az EU

Az Egyesült Államokkal fenntartott kapcsolatok szorosabbá tételén kíván dolgozni a NATO és az Európai Unió a megválasztott amerikai elnökkel, Joe Bidennel - emelte ki Jens Stoltenberg NATO-főtitkár kedd esti Twitter-üzenetében, amelyet azt követően tett közzé, hogy Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével munkavacsorán megvitatta a transzatlanti kapcsolatok jövőjével kapcsolatos elképzeléseiket.

Stoltenberg fogalmazása szerint a NATO és az EU örül annak, hogy együtt dolgozhat Bidennel ezekben az időkben, amikor olyan nemzetközi kihívásokkal kerültek szembe, amelyeket egyik fél sem tud egyedül megoldani.

A főtitkár bejelentette, hogy egy később bejelentendő időpontban NATO-csúcstalálkozót tartanak, és erre meghívta Bident. Charles Michel pedig javaslatot tett arra, hogy rendezzenek csúcstalálkozót az uniós vezetők és az amerikai elnök között is. A keddi brüsszeli találkozón jelen volt Josep Borrell, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője is. Bident szerdán iktatják be hivatalába.

(Címlapfotó: Agerpres/Xinhua)

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?