Figyelmeztető sztrájkot tartanak a TAROM alkalmazottai

Fotó: Tarom/FacebookFigyelmeztető sztrájkot tart a TAROM román légitársaság szakszervezete, mert nem sikerült megegyezniük az állami légitársaság vezetőségével az új kollektív munkaszerződésről.

A szakszervezet csütörtöki közleménye szerint augusztus 23-tól 4 és 7 óra között a TAROM egyetlen gépe sem száll fel. Ha a követeléseiket nem teljesíti a vállalat vezetősége, akkor általános sztrájkba kezdenek.

A szakszervezet emlékeztetett arra, hogy a jelenlegi kollektív munkaszerződés augusztus 23-án lejár. Az új szerződésről szóló tárgyalások június 23-án kezdődtek el a TAROM vezetőségével, amelyik nem hajlandó teljesíteni az alkalmazottak bérköveteléseit, csupán azt a kérésüket fogadta el, hogy a jelenlegi 10 lejes helyett 30 lej értékű étkezési utalványt kapjanak.

Az állami vállalat vezetősége legutóbb augusztus 16-án tett egy ajánlatot a szakszervezetnek, de a javasolt béremelések a 15 százalékos inflációt sem fedezik. Ha augusztus 23-ig nem születik egyezség a kollektív munkaszerződésről, akkor a szakszervezet fenntartja magának azt a jogot, hogy általános munkabeszüntetést kezdeményezzen – olvasható a közleményben.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?