Második napja tiltakoznak a marosnémeti hőerőmű alkalmazottai

A Hunyad megyei Marosnémetiben található hőerőmű mintegy kétszáz alkalmazottja tüntetett már második napja, kedden.

Elégedtelenségüket fejezték ki, hogy még mindig nem kaptak meg bizonyos anyagi juttatásokat az elmúlt fél évben, ami többek között annak is betudható, hogy az üzem gyakran szénhiánnyal küszködik, ezért kénytelen időnként szüneteltetni a munkát.

A dolgozókat képviselő szakszervezet közlése szerint március óta nem kapták meg az ingázás ellenértékét, a fűtéstámogatásukat, az étkezési jegyeket, így a gyár minden munkásnak 3500 és 5500 lej közötti összeggel tartozik.

A tiltakozó dolgozók nagy száma miatt az üzem egyes berendezéseit senki nem felügyeli. A szakszervezet vezetője rámutatott: a tiltakozás meghirdetése óta a hatóságok részéről senki nem lépett velük kapcsolatba, hogy megismerje, milyen problémákkal küszködnek a dolgozók.

A marosnémeti hőerőmű szombat éjszaka óta nem működik, mivel nincs már a raktáron szénkészlet, a beszállítás pedig nem megoldható, mivel a közelben található Piski körzetében munkálatok zajlanak a vasútvonalon.

A marosnémeti hőerőmű dolgozói legutóbb augusztus 18-án tiltakoztak hasonló okokból. A hőerőműnek hozzávetőleg 700 alkalmazottja van. Az üzem a Vajdahunyadi Energetikai Komplexum része, ahogy a lupeni-i, a Lónya telepi, a vulkáni szénbányák és a zsilymacesdparosenyi hőerőmű is.

Kapcsolódók

Kimaradt?