banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Felfüggesztettet kapott a buszsofőr, aki seprűnyéllel ütlegelt egy fiatal anyát Zilahon

Első fokú ítélet született Zilahon az agresszív buszsofőr ügyében, aki nem engedett felszállni a járműre egy gyermekeivel érkező roma nőt, mikor pedig az szidalmazni kezdte, akkor egy felmosórongy nyelével megverte. A buszsofőr felfüggesztett börtönbüntetést kapott, de rendbontás miatt elítélték a nőt is, aki 180 napot ülhet börtönben, ha nem tudja kifizetni a bírságot, írja a Libertatea.

A 2019-ben történt konfliktusról készült videó annak idején bejárta a közösségi oldalakat. A sokkoló felvételen az látszik, hogy a férfi a felmosórongy nyelével ütlegel egy csecsemőt tartó nőt. Mint a Libertatea kiderítette, a 25 éves áldozat orvoshoz jött két gyermekével a városba, és buszra szeretett volna szállni, hogy hazatérjen a felírt orvosságokkal, amelyeket egyébként a patikus fizetett ki neki, mert nem volt rájuk pénze. A sofőr azonban nem engedte felszállni, mire a nő szidalmazni kezdte. Erre a buszsofőr – egy nyugalmazott rendőr – leszállt, és többször megütötte, 3-4 napos orvosi kezelést igénylő sérüléseket okozva a nőnek.

Az utasok közül senki sem lépett közbe, egyikük viszont lefilmezte a jelenetet és közzétette az interneten.Pillanatkép a felvételből, amely azóta már nem elérhető a legnagyobb videomegosztó oldalon

A nő és két romák jogait védő szervezet feljelentést tett a sofőr ellen. A kihallgatások és a felvételek megtekintése után az ügyészek vádat emeltek a nő ellen is, amit azzal aindokoltak, hogy ő „provokálta ki” a konfliktust és rendbontást követett el.

A tárgyalás során a buszsofőr elismerte a tettét, a 25 éves anya azonban ártatlannak vallotta magát, és azt állította, hogy nem csak agresszió áldozata volt, hanem diszkrimináció is érte, hiszen a sofőr annak ellenére nem engedte fel a járműre, hogy voltak még helyek, pusztán az etnikai hovatartozása miatt. Az utasok egy része ezt megerősítette. A szemtanúk megerősítették azt is, hogy a nő sértegetni kezdte a buszsofőrt, illetve, hogy az orvosságos zacskót a jármű oldalához vágta.

A bíróság abuzív viselkedésért és rendbontásért egy év és tíz hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a buszsofőrt, a nőt pedig 1800 lejes bírságra rendbontásért, ami 180 nap letöltendő börtönbüntetést jelent, amennyiben nem fizeti ki az összeget. Emellett 800 lej perköltség is terheli. Az ítélet nem jogerős.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?