FRISSÍTVE – Péntektől csak a magyar rendszámú autók tankolhatnak kedvezményesen Magyarországon

FRISSÍTVE: Csak a magyar rendszámú autóknak teszik lehetővé a hatósági áras tankolást a magyarországi benzinkutaknál péntektől, ezzel küszöbölnék ki a benzinturizmust – közölte Gulyás Gergely, a magyarországi Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Kormányinfón. FRISSÍTVE: A kutakon kétféle árat tüntetnek fel, de a magyarországiaknak a rezsicsökkentett, a külföldieknek piaci áron kell majd fizetniük. Olvasói fotó

A tárcavezető a sajtót arról tájékoztatta, hogy ez a rendelkezés csak a kedvezményes, 480 forintos (körülbelül 6 lej) üzemanyagra vonatkozik. Tehát a külföldi rendszámú autók piaci áron továbbra is tankolhatnak majd.

Kormányinfó (2022. május 26.)

Kormányinfó (2022. május 26.)

Közzétette: Magyarország Kormánya – 2022. május 26., csütörtök
Gulyás Gergely a Kormányinfón azt mondta, az árstopnak köszönhetően Európában jelenleg Magyarországon lehet a legkedvezőbben tankolni, és a határmenti kutakon látványos a benzinturizmus. A visszaélések megszüntetése érdekében hozták meg ezt a döntést – tette hozzá.

A benzinárstopot kihasználó külföldi rendszámú autók vezetőit eddig néhány határmenti benzinkútnál önkényesen is távol tartották. Amint arról a Maszol szerdán beszámolt, egy olvasónk a román–magyar határmenti Nyírábrány benzinkútján tapasztalta az elmúlt időszakban, hogy csak a magyar rendszámú autókat vezető személyeket voltak hajlandók hatósági áras benzinnel kiszolgálni.

Kétféle árat tüntetnek fel

Az Origo információi szerint a pénteken érvénybe lépő kormányrendelet értelmében a benzinkutak melletti jelzőoszlopokon a hatósági ár lesz feltüntetve. Tankolásnál a kútfejeken viszont a benzinárstop nélküli, piaci árat olvashatják majd le a fogyasztók. Piaci árat azonban csak a külföldi autók tulajdonosainak kell fizetniük, a magyar rendszámú autókba tankolt üzemanyagért továbbra is az alacsonyabb, hatóságilag rögzített árat fizetik az autósok a benzinkutak pénztárainál. Fizetéskor be kell mutatni az autó forgalmi engedélyét – tette hozzá Gulyás Gergely. (MTI)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?