banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Ezernél több könyvtár felújítására és felszerelésére lehet pályázni

Az országos helyreállítási terv (PNRR) keretében kerülhet majd sor az intézmények fejlesztésére.

Az iskolai okoslaborok után most a könyvtárak modernizálásán a sor. A városi és vidéki könyvtárak digitalizálására, korszerűsítésére, illetve a könyvtárak olyan központokká alakítására írnak ki pályázatot, ahol a fiatalok megtanulhatják hozzáértően, biztonságos kezelni a digitális eszközöket, online platformokat. Azzal, hogy új, korszerű intézményeket alakítunk ki, vonzóvá tesszük a gyermekek, fiatalok számára a könyvtárakat, illetve modern, biztonságos és barátságos környezetet biztosítunk számukra, ahol megszerethetik az olvasást.Fotó: RMDSZ

 A támogatásra megyei tanácsok, illetve a megyei tanácsok és helyi városi, megyei, vidéki könyvtárak között létrejött partnerségek, konzorciumok pályázhatnak.

Az országos helyreállítási tervből (PNRR) megvalósuló pályázatból 5 központi megyei könyvtár épületének felújítására és felszerelésére, 100 vidéki, önkormányzati (beleértve a megyei) vagy városi könyvtár felújítására, bővítésére és felszerelésére, 1030 könyvtár számítástechnikai eszközeinek cseréjére/ korszerűsítésére van lehetőség. A Kutatási, Digitalizálási és Innovációs Minisztérium által kiírt támogatásra március 13-ig lehet pályázni a következő linken.

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?