Ezekbe az oltásközpontokba várják a csíki régió lakosait

Csíkszeredában három oltásközpont kezdi meg tevékenységét a koronavírus elleni oltási kampány második szakaszában. Ezek közül kettő a következő héten, a harmadik pedig január 25-én nyílik meg. A központokba lakóhely szerint várják a lakosságot.

Az előzetes megállapodásnak megfelelően Csíkszeredában a polgármesteri hivatal kettő, a megyei tanács pedig egy oltásközpont kialakítását vállalta fel, és a jövő héten el is kezdődhet a lakosság beoltásának második szakasza – közölte csütörtökön a hivatal sajtószolgálata. Mint korábban a Maszolon is beszámoltunk róla, a városháza a Közüzemek Rt. (GOSCOM) korábbi, Akác utca 1. szám alatti székhelyén, valamint a Zsögödfürdői Vendéglőben hozott létre oltásközpontot (Emellett továbbra is üzemben marad az oltás első szakaszában a Hargita Megyei Sürgősségi Kórházban kialakított központ, szerk. megj)

„Mindkét helyszínen meg kellett oldani a fűtés és az áramellátás biztosítását, a bútorzattal való felszerelést és a térelválasztást” – írták a központok kialakításáról.Fotó: Csíkszeredai Városháza sajtószolgálata

Mint kiderül: az Akác utcai oltásközpontot elsősorban a felcsíkiak beoltására alakították ki, és a tervek szerint 20-án, szerdán nyitják meg. A zsögödfürdői épületben főként az alcsíki lakosság juthat hozzá a védőoltáshoz, és várhatóan 25-én nyitják meg. Mindkét helyszínen két-két teremben történik a vakcinák beadása. A helyszíni kialakítással párhuzamosan folyamatban van a szakhatósági engedélyeztetés is.

Csíkszereda – és a térség valamennyi ide feliratkozó – lakosságát a megyei tanács tulajdonában álló Kossuth Lajos utcai, korábban mentőszolgálatnak helyet adó épületben oltják be január 18-tól kezdődően – zárult a csíkszeredai városháza közleménye.

A második szakaszban az oltást ingyenesen igényelhetik a 65 éven felüliek, a 16 éven felüli krónikus betegek, illetve a kulcságazatokban dolgozók is. Az oltásra a https://vaccinare-covid.gov.ro/ weboldalon kívül lehetőség van telefonon keresztül is bejelentkezni a
021–4144466 telefonszámon. A krónikus betegek a családorvosuknál is előjegyeztethetik magukat.

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?