Emelkedik Diana Șoșoacă új pártjának népszerűsége, az AUR-é csökken

Diana Șoșoacă pártja, az SOS România is bekerülne a parlamentbe, ha most tartanák a választásokat - derült ki egy friss felméréséből. A népszerűségi listát továbbra nagy előnnyel vezeti a Szociáldemokrata Párt (PSD)

A parlamenti és azon kívüli botránypolitikájáról ismert Diana Șoșoacă által vezetett formáció szavazókat vihet el a Románok Egyesüléséért Szövetségtől (AUR). A CURS szeptember közepén készített közvélemény-kutatása ugyanis azt mutatja, hogy a SOS România javított korábbi eredményén, addig az AUR népszerűsége kissé visszaesett. 

Diana Șoșoacă híres parlamenti cirkuszai miatt Fotó: Agerpres

A PSD továbbra is 31 százalékos támogatottsággal áll az első helyen. A PNL 19 százalékkal a második, az AUR 18-al a harmadik. A Mentsétek meg Romániát Szövetség 11 százalékos népszerűséggel áll a negyedik helyen. A vasárnap este közzétett adatok szerint 5 százalékot érne el a SOS România, így az AUR-ból kilépett Șoșoacă új pártja parlamenti képviselethez jutna. Az RMDSZ-nek 4 százalékos támogatottságot mért a CURS.       

A felmérésből az is kiderül, hogy a megkérdezettek többségét az infláció, illetve a magas árak, az alacsony jövedelmek és a korrupció foglalkoztatka leginkább. A válaszadók magas aránya - 69 százaléka - úgy látja, hogy az ország rossz irányba halad. 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

Kimaradt?