Elszállították Tusndáfürdőről a több kárt okozó anyamedvét

Áttelepítették keddre virradóra egy távoli vadászterületre azt a hárombocsos anyamedvét, amely az elmúlt hónapokban több tucat házba és épületbe tört be Tusnádfürdőn. A három medvebocsot a Hagymás-hegységben lévő rehabilitációs központba vitték szerdán hajnalban.

Böjte Csaba Ernő tusnádfürdői alpolgármester a Maszolnak elmondta, az anyamedvének már vasárnap kihelyezték a csalit, és a nagyvad hétfő este érkezett a település sportpályájának közelébe, ahol a vadászoknak sikerült altatólövedékkel elaltatniuk és befogniuk, a három bocs azonban visszafutott az erdőbe. A csapatnak, amelynek tagjai között egy állatorvos is volt, több mint három órán át kellett várakoznia, amíg a medvebocsok visszatértek a településre, és sikerült befogniuk, de őket csak szerda hajnalban szállították el.

Butyka Zsolt polgármester úgy nyilatkozott az Agerpres hírügynökségnek, hogy az anyamedvét hétfőn 22 óra körül, a bocsokat csak kedden hajnali fél 2 felé fogták el. A felnőtt állatot egy távoli vadászterületre szállították át, a három bocsot pedig a Nagy-Hagymás lábánál működő medve-visszavadító központba vitték.

Az elmúlt hónapokban az anyamedve több tucat ingatlanba – lakóházakba, panziókba, garázsokba, vendéglőkbe – hatolt be bocsaival a településen, jelentős károkat és pánikot okozva a helyieknek.

Butyka Zsolt szerint jelenleg 6-8 medve jár le minden este Tusnádfürdőre. A település lakói a közelmúltban tiltakozó felvonulást is szerveztek a tarthatatlan helyzet miatt.

(Címlapkép: Agerpres)

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?