Elkezdődhet a víz- és csatornahálózat bővítése tíz Kolozsvár-környéki településen

Újabb kivitelezési szerződést írt alá a Szamos Vízügyi Vállalat a Kolozs és Szilágy megyei vízvezeték- és csatornahálózat-fejlesztéseket célzó európai uniós óriásprojekt keretében.

„Az egyik legfontosabb szerződést írták ma alá, amely révén Kolozsvár metropolisz-övezetében levő településeken bővül az ivóvíz- és csatornahálózat. Györgyfalván az egyik alapvető probléma a vezetékes ivóvízhálózat hiánya és a gázolajjal való júliusi szennyeződés miatt a már meglévő vízellátás is ellehetetlenült, ezért egyre sürgetőbbé vált az új hálózat kiépítése és a Szamos Vízügyi Vállalat rendszerére való csatlakozása. A munkálatok elindítására már decembertől lehetőség nyílik, és a tényleges kivitelezési munkálatok jövő tavasszal elkezdődhetnek. A munkálatok összértéke 72 millió lej” – mondta el Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács RMDSZ-es alelnöke.

Illusztráció forrása: Kolozs Megye Tanácsa

A munkálatok elvégzésére 20 hónap áll rendelkezésre és 10 településre terjednek ki, ezek Kisbács, Györgyfalva, Seregélyes, Bányabükk, Szászfenes, Apahida, Telekfarka, Szamosszentmiklós, Kolozskorpád, Hegyaljai-tanyák (Sub Coastă).

A 2014–2020 Nagy Infrastruktúra Operatív Program keretében megvalósuló beruházás keretében 13 kilométer hosszan bővítik a vízvezetéket, 53 kilométeren a vízelosztó hálózatot, 28 kilométerrel bővítik a szennyvízvezetéket, valamint 998 vízhálózati csatlakozás és 781 szennyvízhálózati csatlakozás valósul meg. Ezzel párhuzamosan más létesítmények is épülnek vagy felújításra kerülnek, nevezetesen szivattyútelepek, tározók, és új hálózatokat szerelnek fel automatizált SCADA felügyeleti rendszerrel.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?