A Kolozs és Szilágy megyei vízhálózat projektjéről egyezetett Hegedüs Csilla államtitkár Vákár Istvánnal

Több mint 400 millió eurós uniós projekt keretében fogják kiépíteni, illetve bővíteni a Kolozs és Szilágy megyei ivóvíz- és szennyvízhálózatott, a folyamattervet pedig Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács RMDSZ-es alelnöke koordinálja.Hegedüs Csilla, Vákár István és Csoma Botond | Fotó: rmdsz.ro

Az alelnökkel egyeztetett pénteken Hegedüs Csilla, az Európai Alapok Minisztériumának RMDSZ-es államtitkára és Csoma Botond, az RMDSZ Kolozs megyei parlamenti képviselője. „Segíteni szeretném a helyi közösségeket, hogy az EU-s támogatásokat ki tudják használni, azért, hogy jobban éljünk itt, Romániában. Kolozs megye legnagyobb európai uniós projektjét Vákár István koordinálja, több mint 400 millió eurós befektetés ez, amellyel a Kolozs és Szilágy megyei vízellátást akarják korszerűsíteni, több százezer ember életét megkönnyítve ezáltal” – idézte a szövetség hírlevele Hegedüs Csillát.

Az európai uniós projekt eredményeként a szilágysági háztartásokat a tarnicai víztározóból látják el folyóvízzel.

A találkozó apropóján az államtitkár a Kolozs megyei prefektus és Vákár István körül kialakult konfliktusra is reagált. Elmondta, a rosszalló megjegyzések nem segítik a közös munkát. A kormány paradigmaváltást hajtott végre azzal, hogy tisztázta: a prefektusok, alprefektusok a kormány politikai képviselői. Ez így van rendjén, így helyes és alkotmányos. „A döntésekkel pedig egyetlen közösséget sem fog hátrányos helyzetbe hozni” – mondta.

„Ma még vannak megyék, ahol úgy tűnik, nehéz elfogadni, hogy az RMDSZ is nevesíthet prefektust. Reméljük, mihamarabb sikerül mindannyiunknak megértenünk, hogy az RMDSZ, a PNL és az USR prefektusai egyaránt a köz szolgálatában állnak. Mindannyian egy fejlettebb, jobb országot akarunk, amit úgy tudunk elérni, ha nyitottsággal, bizalommal, előítéletek nélkül fordulunk egymás felé” – szögezte le Hegedüs Csilla.

Kapcsolódók

Kimaradt?